Arama
Arama Sonuçları
İkinci el yıkıldı; ilan çok, alan yok!
Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde hem sayı hemde fiyat olarak sınırları zorlayan 2. el otomobil piyasasında bugün adeta yaprak oynamıyor.
Araç alacaklar dikkat! İbre tersine dönüyor
Genel seçimden sonra uygulamaya konan yeni ekonomi politikaları ikinci el araç piyasasında durgunluk oluştururken, fiyatlardaki düşüş yüzde 30’lara kadar ulaştı ancak sektör temsilcileri fiyatların yükseliş trendine girdiğini belirtiyor.
İkinci elde hareketlilik! Fiyat artışı durmuyor
Yeni yıl itibarıyla araç piyasasındaki fiyat değişimleri oldukça dikkat çekiyor. Aralık ayından bu yana yükseliş eğilimi gösteren ikinci el araç piyasasında üst üste son 3 aylık süre zarfında ibre yukarı döndü. Peki piyasada fiyatları yükselten nedenler neler? İşte detaylar...
Kastamonu’da konut satışları çakıldı
İL GENELİNDE OCAK AYI KONUT SATIŞLARI YÜZDE 26,6 AZALDI
Kastamonu’da oto pazarına ters etki!
Türkiye gündeminde otomobil fiyatlarının düşeceği söylenirken, Kastamonu’da oto pazarı akılları karıştırdı. Ekonomistler, Fiyatların 2024’te daha çok düşeceğini vurguluyor. Ancak bu düşüş çağrısı Kastamonu’ya ters etki yaptı.
Kastamonu’da oto pazarına ters etki!
Türkiye gündeminde otomobil fiyatlarının düşeceği söylenirken, Kastamonu’da oto pazarı akılları karıştırdı. Ekonomistler, Fiyatların 2024’te daha çok düşeceğini vurguluyor. Ancak bu düşüş çağrısı Kastamonu’ya ters etki yaptı.
İkinci elde fiyatlar düşüyor
İkinci el araç platformu VavaCars’ın verilerine göre, otomobil fiyatları iki yılın ardından ilk kez eylül ayında düşüş kaydetti.
Satan çok alan yok! Kimse alamıyor
Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer "Otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı, önümüzdeki süreçte kampanyalar artacaktır. Otomobil alımlarında kredi kullanım oranı yüzde 65'lerden yüzde 12'lere düştü" dedi.
İkinci el otomobiller çakıldı! Bakan var alan yok...
İkinci el otomobillerde fiyatlar düşüyor...
Tuşlu telefon satışlarında sıra dışı artış!
Gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan tuşlu telefonlar, batarya süresinin uzunluğu, kullanım kolaylığı, fiyatının uygunluğu gibi nedenlerin yanı sıra sosyal medyadan uzak kalmak isteyenler tarafından yeniden tercih edilmeye başlandı.
Kastamonu’da geçen ay 601 konut satıldı
Haziran ayında çakılan satışlar, toparlanmaya başladı
Fahiş fiyatla konut ilanı verene ibretlik ceza!
Ticaret Bakanlığı ikinci el konutta fahiş fiyatı affetmedi, yüksek fiyatla ilan veren kişiye 349 bin lira ceza kesti.
Kullanılmayan araçlar çöpe! Kimse bu modelleri tercih etmiyor
Otomotiv dünyasında büyük bir değişimi başlatarak ses getiren elektrikli otomobillerin (EV) kısa menzilli ilk modelleri arkalarında bir 'mezarlık' bırakmaya başladı.
Önlemler işe yaradı! Fahiş fiyatlarla mücadele devam ediyor
Ticaret Bakanlığı'nın fahiş fiyat artışları için aldığı önlemler meyvelerini vermeye başladı. İş adamları bakanlığın önlemlerinin sonuçlarını gördüklerini belirterek, "Fiyatlar yavaş yavaş geri geliyor. Köpük ortadan kalktı" dedi.
Otomobil yatırım aracı olmaktan çıktı, ikinci elde fiyatlar düştü
İkinci el otomobil piyasasında sektör dışı alım satımların azalmasıyla araç fiyatları yüzde 10 düştü.
İkinci el araç ve gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme
İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilan sitelerinde kendi kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilana çıkılması önlenecek.
Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar değişti
BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi.
Ticaret Bakanlığı’ndan ikinci el TOGG satışına inceleme
Ticaret Bakanlığı, ikinci el TOGG satışına ilişkin inceleme başlattığını duyurdu. Açıklamada, "Markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır" ifadelerine yer verildi.
Kamu bankalarından konut kredisi için müjde! Ekim ayında hayata geçiyor
Konut fiyatları artmaya devam ederken, konut kredisi faiz oranları da yükselişini sürdürüyor. Bu kapsamda kamu bankaları öncülüğünde yeni bir konut kredisi kampanyasının işaret fişeği yakıldı. Hem sıfır hem de ikinci el konutlar için geçerli olması beklenen kampanyada 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde duruluyor. Düzenlemenin Ekim ayında hayata geçirilmesi planlanıyor.